متن دلخواه شما
خواص گلاب مضرات طبع طریقه مصرف عرق روغن بخور بارداری دمنوش چای خواص گلاب
جمعه 12 آذر 1395 ساعت 10:43 | بازدید : 299 | نوشته ‌شده به دست asresalamati | ( نظرات )

گلاب (به ضم گاف) عرقی است که از گل به خصوصی به نام گل محمدی و یا «گل گلاب» می گیرند. به دلیل تقاضای بیشتر صنعت عطر سازی برای روغن گل، گلاب محصول جانبی نسبتاً ارزان قیمتی حساب می شود. در این بخش از سایت آکاایران قصد دارم تا شما را با فواید و خواص گلاب آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید :
خواص گلاب برای پوست صورت + خواص گلاب درمانی در قاعدگی
 خواص گلاب

گلاب برای اولین بار در ایران قدیم از تقطیر گل رز به دست آمد.

ایرانیان از نخستین کسانی هستند که ازدوران بسیار دور به ویژه گی های خوراک و درمانی گل سرخ پی برده اند ، رنگ و بوی خوش آن آرامش دهنده دلها و گلبرگ های سرخابی فامش همواره زینت بخش سفره های رنگارنگ ما و جهانیان بوده است .در کاشان صدها سال است که گل سرخ ، گل محبوب و دوست داشتنی مردم و کشاورزان بوده و هست و هیچ گلی به اندازه گل محمدی در سرودههای سرایندگان ستایش نشده است . در حال حاضر گلستان های گل محمدی دومین محصول باغی شهرستان از لحاظ وسعت سطح زیر کشت می باشد. وکارگاههای گلابگیری سنتی و صنعتی گل محمدی به ایجاد اشتغال مولد و تولید فراورده های گل برای عرضه به بازار های داخلی و ویژه صادرات به بازارهای جهانی فعال هستند . از طرفی سالانه میلیون ها نفر از دوست داران گل سرخ داخل و خارج کشور از مراسم گل چینی و گلاب گیری آن شهرستان بازدید می نمایند. سازگاری مناسب گل محمدی با آب و هوای مناطق کوهستانی و مرتفع شهرستان موجب توسعه گلستان ها و فرهنگ و هنر و تمدن دیرینه گلابگیران موجب ایجاد کارگاههای گلابگیری سنتی و صنعتی برای تولید و عرضه فراوردهها ی گل سرخ به بازارهای داخلی و خارجی گردیده است

خواص دارویی گلاب

اثرات مفید گلاب در سلامتی بدن

گلاب(ROSE WATER) از تقطیر گل محمدی (ROSADAMASCENA) به دست می آید که از نظر عطر در میان سایر گل ها ممتاز است و خواص درمانی فراوانی دارد.

گل محمدی از خانواده ی گل سرخ با گل برگ هایی به رنگ صورتی است. این گل ها در خرداد ماه ظاهر می شوند و در همین ماه است که گلاب گیری انجام می پذیرد. گل محمدی رایحه ی خوشی دارد و گلاب نیز همین رایحه ی خوش را در خود تثبیت می کند.

براساس مدارک جدید، ایرانیان اولین قومی بودند که از «گل سرخ»، اسانس و گلاب را به روش تقطیر به دست آوردند و سپس این فن را به سایر نقاط دنیا انتقال دادند. «ابن سینا» دانشمند بزرگ ایرانی، تحقیقات وسیعی در مورد استخراج اسانس ها به روش تقطیر داشته است.

نام گلاب با فرهنگ سنتی و باورهای مذهبی مردم نیز درآمیخته است. گلاب خاص ایران است و جالب آن که فقط در شهر کاشان به عمل می آید.
همچنین بخوانید :
یکی از خواص دارویی گلاب

پرورش گل محمدی با تاریخ «قمصر» عجین شده است. هر چند امروزه گلاب گیری از «قمصر» به «نیاسر» یکی از بخش های دیگر کاشان گسترش پیدا کرده، ولی گلاب قمصر در نوع خود هم چنان بی رقیب مانده است.

گلاب کاشان در پیشینه ی ادبیات ایران نیز رسوخ کرده و جایگاه ویژه ای داشته است، به طوری که شعرا برای تلطیف اشعار خود از نام گلاب با آمیزه ای از معشوق خود نام می برده اند.

گلاب با آئین های مذهبی همخوانی دیرینه ای دارد. به طور نمونه حدود یک قرن است که گلاب قمصر بر سر و روی دسته های سینه زنی ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) پاشیده می شود. هم چنین هر ساله کعبه را پس از پرده برداری با گلاب ایران شستشو می دهند.

کعبه را گفتم که این عطر دل انگیز از کجاست                               هاتفی گفتا که بی شک از گلاب قمصر است

از تقطیر مجدد گلاب، فرآورده ای به دست می آید که به آن « گلاب دو آتشه » می گویند. اگر مجداً گلاب دو آتشه را تقطیر کنند گلاب غلیظی از نظر اسانس به دست می آید که فوق العاده معطر بوده و در حقیقت گلاب ناب و خالص است.
همچنین بخوانید :
آشنایی با خواص گلاب


در طب سنتی گلاب به عنوان گرمی شناخته می شد که PH خون را به سمت قلیایی می برد.
در گذشته گلاب در طب سنتی مصارف درمانی بسیاری داشته است. به عنوان مثال دندان درد را با چکاندن چند قطره گلاب روی دندان پوسیده تسکین می بخشیدند. در طب سنتی گلاب به عنوان گرمی شناخته می شد که PH خون را به سمت قلیایی می برد.


 
اثرات مفید گلاب بر پوست بدن


یکی از مهم ترین کاربردهای گلاب، جهت مواظبت از پوست است. گلاب برای انواع پوست ها به خصوص پوست های خشک و حساس مناسب است. یکی از موارد استفاده ی گلاب جهت پاک کردن پوست می باشد و می توان به جای محصولات شیمیایی پاک کننده، از آن استفاده کرد.

 
استفاده ی دیگر آن جهت طراوت و تازگی پوست است؛ بدین گونه که پس از هر بار استحمام که منافذ پوست بازتر هستند، گلاب را به پوست صورت بمالید. در این حالت اسانس موجود درگلاب به سرعت جذب پوست می شود که با توجه به اثرات آن در افزایش جریان خون، باعث شادابی پوست می گردد. البته استفاده ی مداوم از این روش می تواند این اثرات مطلوب را ایجاد کند.


گلاب به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کننده و هیدراته (آبدار) کردن برای پوست سر و مو مفید است.
گلاب حتی برای رفع جوش های بدن نیز موثر است. برای این کار مقداری گلاب را با جوش شیرین مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید. سپس این خمیر را مدت یک ساعت یا تمام شب ( موقع خواب ) روی جوش های خود قرار دهید .

گلاب به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کننده و هیدراته (آبدار) کردن برای پوست سر و مو مفید است. برای این کار، با استفاده از یک قطره چکان، گلاب را روی پوست سر خود بریزید.
خواص درمانی گلاب


- با توجه به اثرات قابض اسانس رز، گلاب برای زنانی که دچار کاهش میل جنسی هستند مناسب است. استفاده از این خاصیت در قدیم توسط رومیان بسیار متداول بوده است.

- به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کننده و ضدمیکروبی، برای شست¬وشوی چشم مناسب است؛ البته گلابی که بدین منظور استفاده می شود، باید عاری از آلودگی ها و به اصطلاح استریل باشد. برای رفع خستگی و درد چشم نیز می توانید مقداری گلاب به پشت پلک های خود بمالید.

با توجه به گران بودن اسانس رز، متأسفانه بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی، حاوی اسانس مصنوعی رز هستند که خواص اسانس طبیعی را ندارند. همچنین اسانس های طبیعی که از گونه های متفرقه و غیراصلی رز تهیه می شوند نیز ممکن است خواص نام برده را نداشته یا به طور ضعیف دارای این خواص باشند.

- گلاب برای بیماری های گوارشی مانند نفخ، دل به هم خوردگی و اسهال مزمن مفید است.

- گلاب در رفع دردهای روماتیسمی نیز موثر است.

- از بُخور آن می توان برای درمان گلودرد و بیماری های تنفسی استفاده نمود.

- گلاب ، قلب و معده را تقویت می کند، اضطراب را از دل دور می کند.


براى معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خورانیدن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدرى که تولید قى نموده و صفرا را خارج نماید.
- گلاب بهترین نوشیدنی برای کسانی است که دچار خونریزی سینه و گلو هستند.

- گلاب ناراحتی سینه را از بین می برد و از ابتلا به بیهوشی جلوگیری می کند.

- نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین مى برد و بدن را تقویت مى کند.

- بوییدن گلاب براى تقویت قلب و رفع بیهوشى و تقویت حواس باطنى مفید است.

- براى معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خورانیدن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدرى که تولید قى نموده و صفرا را خارج نماید.

- نوشیدن و بوییدن «گلاب» سردرد را برطرف می کند، مخصوصا سردردى که در اثر استنشاق هواى آلوده یا شنیدن سر و صدا باشد.
فواید گلاب


فضیلت گلاب و گل سرخ از نظر پیامبر و امامان معصوم :
* از حضرت رسول (ص) نقل شده : " ریختن گلاب بر صورت، آب صورت را زیاد می کند و پریشانى را برطرف مى سازد."

* در حدیث دیگر فرموده که : " هر که گلاب بر صورت بمالد، در آن روز بدحالى و پریشانى به او نرسد، و چون گلاب را بر صورت و دست ها بمالد، حمد خدا بکند، و صلوات بر محمّد و آل محمّد بفرستد."

* از حضرت صادق (ع) نقل شده : " هر که در روز اول ماه مبارک رمضان یک کف گلاب بر رو بریزد، در آن روز از خوارى و پریشانى ایمن گردد و هر که در آن روز بر سرش یک کف گلاب بریزد، در آن سال از مرض سرسام و ذات الجنب ایمن گردد. "

* به سند معتبر از حضرت امیر المؤمنین (ع) منقول است که : " حضرت رسول (ص) هر دو کف را از گل سرخ پر کرده و به من عطا فرمودند، چون نزدیک به مشام خود بردند، فرمودند که این بهترین گل هاى بهشت است، بعد از گل مورد. "


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
جمعه 12 آذر 1395 ساعت 10:2 | بازدید : 308 | نوشته ‌شده به دست asresalamati | ( نظرات )

بهتر است در زندگی تان گلاب و مصاررف آن را به کار ببرید و مصارف آن را فراموش نکنید و از فواید آن بی بهره نمانید.
متخصصان طب سنتی می گویند چهار مزاج گرم و خشک، سرد و خشک، سرد و تر، گرم و تر است که در آرامش روان و تن ما نقش موثری را بازی می کند. از نظر آنها خواب مزاج تر دارد و ما با خوابیدن تری را به بدن مان اضافه می کنیم. همان طور که بارها از دهان بزرگ تر ها شنیده ایم که بچه ها در خواب بزرگ می شوند،
طب سنتی هم این مطلب را تصدیق می کند و می گوید خواب با افزایش مزاج تری باعث افزایش وزن می شود. پس افزایش وزن آدم های خواب آلود، صرفا به خاطر کم شدن فعالیتی شان نیست بلکه افزایش تری هم در این زمینه نقش پررنگی را ایفا می کند. یک خواب ممتد هفت یا هشت ساعته، بدن را سرد و تر می کند. در منظر طب سنتی علت کم خوابی، خشکی مزاج است. افرادی که مزاج گرم و خشک یا سرد و خشک دارند و اصطلاحا سودای آنان زیاد است، بیشتر با بی خوابی درگیرند. برای بهبود اوضاع خواب این افراد باید خشکی مزاج شان را کم و تری را به بدن شان تزریق کرد.
دمنوش ها در در مان بی خوابی حسابی کارساز هستند و آرامش را به شما تزریق می کنند. به عطاری بروید و گیاهانی را که مزاج گرم و تر دارند خریداری کنید. گلاب، بیدمشک و عرق کاسنی را در کابینت های تان جا دهید. این عرقیات باعث تری بدن تان می شوند و مزاج تان را گرم می کنند. گل گاوزبان و بیدمشک، مزاج گرم وتری دارند. بید و عرق کاسنی را هم فراموش نکنید. گلاب هم در این بین با خاصیت معتدل و گرم و تری که نسبت به بقیه دارد، آرامش زیادی را به شما می دهد.
شب ها گل گاوزبان، اسطوخودوس، بادرنجبویه را به نسبت مساوی با آب جوش مخلوط کنید و بگذارید بیست دقیقه ای جوش بیاید و با اعضای خانواده میل کنید. می توانید با اضافه کردن یک تکه نبات به آن و خوش طعم کردن آن، اعضای خانواده را هم با خود همراه کنید. از نظر متخصصان طب سنتی فرزند بالای دو سال تان هم می تواند در کنار شما از این دمنوش بنوشد.
انجام حجامت هم، مزاج تر مورد نیاز برای خوابی راحت را به شما می هد. حجامت برای افرادی که بدن خشک دارند بسیار مناسب است. طب سنتی و احادیث زیادی تاکید بر حجامت ناحیه سر دارند. حجامت سر، تری زیادی را به بدن شما داده و خواب تان را تسهیل می کند. این حجامت در طب کلاسیک با افزایش خون رسانی قابل توجیه است و کارساز!
در خوردن هم باید سراغ غذاهایی مزاج تو بروید. ماست بخورید که مزاجش شدیدا سرد و تر است. دور خوراکی هایی که مزاج خشک دارند، خط بکشید. اگر عادت دارید شب ها قهوه و چای بخورید تعجبی ندارد که شب ها بی خواب شوید. قهوه با مزاج گرم و خشکی که دارد و چای هم با سرد و خشکی زیادش شما را بی خواب می کند. در اولین قدم این دو نوشیدنی را حذف کنید و خود تان را به دمنوش های آرامبخش ببندید.
در فصل بهار غذا هایی را که تری کمتری دارد مصرف کنید و غذاها و گوشت های لطیف و زود هضم و تخم مرغ های عسلی مصرف کنید. مصرف پیاز، سیر و ترشی را محدود کنید. در اردیبهشت هم بریانی و غذاهای سرکه دار را مصرف کنید و هنگام ناشتا هم آب ننوشید. استشمام بو و عطر در این ماه توصیه می شود. در خرداد هم غذاهایی که گوشت های غلیظ مثل کله پاچه دارند و غذا های شور را مصرف نکنید.
قبلا مصرف گلاب را برای خوابی راحت به شما توصیه کرده بودم. اما الان می خواهم بگویم که استنشاق این عطر حال تان را بهتر می کند و کمک می کند تا راحت تر به خواب بروید. خوردن یک دارو یا دمنوش خیلی مفید است اما استنشاق و بخور این عرقیات با ورود مستقیما به مغز، اثر بسیار قوی و تاثیر گذاری را دارند. قبل از خواب محیط را مرتب کنید و کمی گلاب در اتاق بپاشید تا آرام تر شوید در طی روز هم می توانید از این عطر استفاده کنید تا سر حال تر باشید و افسرده نشوید.
فراموش نکنید که در طب سنتی تنها نمی شود به مصرف داروهای خوراکی بسنده کرد همچنین نمی توان توقع داشت که با مصرف تنها دمنوش و استنشاق گلاب مشکلات روحی هم حل شود. این تجویز ها در کنار رفتار درمانی و همکاری خانواده در حل مشکلات روحی است که با گرم کردن مزاج آرامش و خوابی عمیق را برای شما به ارمغان می آورد.
اگر در این فصل مدام خمیازه می کشید و بیشتر و راحت تر می خوابید به علت مزاج گرم و تر این فصل است که با مزاج تر خواب هماهنگ است حتی بی خواب ها هم در این فصل راحت تر می خوابند. زمستان هم با مزاج سردش دست کمی از بهار ندارد که آخر زمستان میزان تری در بدن بیشتر می شود و راحت تر به خواب می روید. تابستان فصلی است که افراد معمولا بیشتر بیدارند. در پاییز هم که خشکی در آن بیشتر است و افراد را کسل تر می کند و بی خوابی های بیشتری هم دارد. اگر در فصل پیش رو خیلی کسل شدید سراغ حجامت بروید تا طبع تان به تعادل برسد.
ورزش بدن تان را خشک و شما را بی خواب تر می کند. اگر فکر می کنید به یک باره با ورزش زیاد، شب خوابی راحت را تجربه می کنید باید بگویم که در اشتباهید و با این کار شب را احتمالا با بی خوابی بیشتری سپری خواهید کرد. تعریق ناشی از ورزش بدن شما را گرم و خشک می کند و شما را بی خواب تر.
خروپف، آپنه یا پاهای بی قرار از مشکلاتی هستند که کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می دهند که هر کدام در مان مخصوص خود را دارد. اغلب بی قراری ها و از خواب پریدن ها علل روحی دارند و از تنش و اضطراب ناشی می شوند که برای آنها دمنوش توصیه می شود. افرادی که در گروه مبتلایان به پاهای بی قرار جای می گیرند اغلب اضطراب دارند و معمولا مزاج شان هم، خیلی سرد و خشک است.
اگر شب ها در پاهای تان احساس کشیدگی و کوفتگی می کنید و درد استخوانی دارید جزو این گروه هستید. برای رفع این حالت هم باید به فکر در مان سردی و خشکی باشید و هم از شیوه های آرام سازی ذهن بهره بگیرید. خروپف ها هم معمولا علل مکانیکی دارند. ممکن است به خاطر تنگی سینوس باشند که باعث شود فرد از راه دهان تنفس کند. افرادی هم که چاق اند و غبغب دارند، زیاد خروپف می کنند. آلرژی و التهابات سینوس بینی را کیپ می کنند، راه تنفس را می بندند و خواب پر سر و صدا ایجاد می کنند. برای در مان خروپف چاق ها، باید وزن شان را کم کنند.
طب سنتی درمان های شبیه در مان لاغری را برای آنها تجویز می کند. علل مکانیکی هم با جراحی قابل در مان هستند. اگر این خروپف ها باعث قطع اکسیژن شود به آپنه تبدیل می شود که در واقع حالت شدیدتر خروپف است. افرادی که به آپنه دچارند در شب اکسیژن خوبی دریافت نمی کنند و در روز مدام از خواب آلودگی شکایت دارند. این افراد معمولا گردن کوتاه تری دارند و همان درمان های لاغری و غبغب برای این افراد هم توصیه می شود. اگر به آپنه دچار هستید، ورزش کنید و به مدت هفت، هشت دقیقه از سونای خشک استفاده کنید. از غذا هایی مثل برنج که باعث تنگ شدن مجرای تنفسی یا ایجاد غبغب می شوند هم صرف نظر کنید.
اگر عادت دارید از شب تا صبح یکسره بخوابید، خوب است بدانید طب سنتی با این خوابیدن های یک تکه اصلا موافق نیست. برای خوابی راحت قبل از نیمه شب شرعی که حدودا ساعت ده و نیم- یازده است، در تختخواب باشید اما بعد از دو یا سه ساعت بیدار شوید و فاصله ای دو یا سه دقیقه ای بین خواب تان بیندازید و دوباره به تختخواب بروید. بین الطلوعین یا نماز صبح هم دوباره بیدار شوید اگر هنوز خواب آلود بودید دوباره کمی بخوابید.
اگر می خواهید حسابی سر حال باشید قبل از اذان ظهر هم کمی چرت بزنید. اگر هم وقت نکردید می توانید بعد از ظهر چرت کوتاه بیست دقیقه تا نیم ساعته ای داشته باشید.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
آخرین عناوین مطالب